- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- דיני תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
התקבל ערעור על גז"ד של בימ"ש קמא בגין פגמים בהליך: העדר זכות טיעון לנאשם ולסניגורו
|
עד"י בית הדין הצבאי לערעורים יהודה והשומרון |
2991-07
18.7.2007 |
|
בפני : המשנה לנשיא: סא"ל נתנאל בנישו |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: חמזה עבד אלעזיז מוחמד אבו תרכי עו"ד אוסאמה עודה |
: התביעה הצבאית עו"ד סרן לימור בן-חמו |
| פסק-דין | |
מונח בפניי ערעור הסנגוריה נגד חוקיות וחומרת העונש שהוטל על המערער, כאשר ביום 5.8.02, נשפט שלא בנוכחותו ושלא בנוכחות סנגורו, לשנת מאסר בפועל אשר תרוצה במצטבר לכל עונש אחר שיוטל עליו, מאחר שסירב להתייצב לדיון בתיק שהתנהל נגדו אותה העת.
יצוין כי המערער נשפט בתיקו העיקרי (תיק יהודה 42214/01) ל-10.5 שנות מאסר, מתוכן 9 שנים לריצוי בפועל מיום מעצרו.
עוד מן הראוי להקדים ולציין כי ביום 11.7.07, קיבלתי את בקשת הסנגוריה להארכת מועד להגשת ערעור, זאת לאור העובדה האמורה, לפיה אין כל הוכחה כי למערער או לבא כוחו הודע על העונש שהוטל כאמור, לפני אפריל 2006.
בדיון בפניי היום הודיעו לי הצדדים כי הגיעו לכלל הסכמה לפיה הערעור יתקבל כך שעונש המאסר יישאר על כנו, אך ירוצה בחופף. עם זאת, ציינה התביעה הצבאית כי מן הראוי היה שסופיות הדיון תביא לדחיית הבקשה להארכת מועד להגשת ערעור.
אין לי ספק כי בנסיבות המיוחדות של תיק זה, ההסכמה אליה הגיעו הצדדים ראויה.
בהנחה שאכן התנהגותו של המערער הייתה פסולה, למרות שגם בעניין זה הדברים כלל אינם ברורים, שכן לא ניתנה זכות טיעון למערער בטרם נגזר דינו, אני בדעה כי היה מקום לנקוט נגדו בהליך לפי סעיף 17 לצו בדבר הוראות ביטחון, תש"ל - 1970, כפי שאכן ארע.
יחד עם זאת, גם במסגרת הליך של ביזיון בימ"ש, על ביהמ"ש לאפשר לנאשם להתגונן. על כן, בראש ובראשונה יש להעניק לנאשם זכות טיעון, במסגרתה ימסור את הסבריו להתנהגותו. כך לא קרה במקרה הנוכחי, בו ההחלטה לגזור את העונש האמור התקבלה שלא בנוכחות המערער ואף לא סנגורו. בעניין זה ראוי לציין עוד כי בצדק טען הסנגור שהודעת הכלא על סירוב להתייצב התייחסה לאחד, חמזה מוחמד אבו תרכי, כאשר לגביו לא צוינו פרטים מזהים, כאשר שמו של אבי המערער אינו מחמד, אלא ע"א עזיז.
יתרה מזו, אין לשכוח כי במקרה הנוכחי, אין הוכחה שהודעה על גזר הדין הועברה למערער או לבא כוחו עד שנת 2006.
בנסיבות אלה, לאור הפגמים המהותיים שנתגלו בהליך כולו, טוב עשו הצדדים כשהגיעו להסכמה שפורטה לעיל, הסכמה לה אני נותן תוקף של פסק דין.
אשר על כן, העונש שהוטל בתיק 1521/02 ירוצה בחופף לכל עונש אחר שהוטל על המערער.
ניתן והודע היום, 18 ביולי 2007, ג' באב התשס"ז, בנוכחות המערער, ב"כ והתוב"ץ.
משנה לנשיא
רמ"שית: גו התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
